Festhelgen: Lördag

Erja Lyytinen, Jesse Markin, Pariisin Kevät, Ruusut

Helsingfors festspel kan inte ordnas i sommar, men en ny mångkonstnärlig evenemangshelhet tar i augusti ut konsten till gårdar och gator samt på nätet, i radio och tv. Helsingfors festspelsveckoslut ordnas 21–23 augusti i samarbete med samarbetspartner och aktörer inom det fria konstnärfältet.

Lördagens sändning den 22 augusti är vigd åt lätt musik.

Erja Lyytinen är en mästare i att uttrycka djupa känslor med gitarr. Därför har hon också valts till en av världens bästa bluesgitarrister. Och därför är hennes musik njutbar och upplevelserik också för dem som inte uttryckligen är fans av just blues eller gitarrsolon.

Jesse Markin, vars debutskiva Folk belönades med två Emmapriser, kombinerar elektro, hiphop och indie, och han håller också på att bygga upp en internationell karriär.

Arto Tuunelas ensemble Pariisin Kevät är ett av 2010-talets största rockband. Det är känt för sina berättande låtar och starka liveuppträdanden med extatisk stämning.

Den inhemska elektropopgruppen Ruusut är det mest omtalade indiefenomenet för tillfället. Det mångfaldigt prisbelönta bandet utgörs av Ringa Manner, Alpo Nummelin, Samuli Kukkola och Miikka Koivisto.

Konserten sänds direkt på Yles kanaler och på den här sidan.

Gratis
Lör 22.8.  17.00