Open Art Gallery valtaa elokuussa kaupungin digitaaliset mainospinnat

Open Art Gallery tuo pohjoismaisten nuorten taiteilijoiden taiteen elokuussa pääkaupungin katukuvaan osana Helsingin juhlaviikonloppua. Open Art Gallerysta muodostuu laaja urbaani taidegalleria, kun teokset näkyvät viikon ajan 17.–23. elokuuta ympäri kaupunkia yhteistyössä Juhlaviikonlopun kumppaneiden Clear Channelin, Elisan ja HOK-Elannon kanssa.

Taiteen käyttöön valjastetaan osa Clear Channelin ja HOK-Elannon kauppojen digitaalisista mainospinnoista sekä Elisa Kulman suuret näytöt. ”Helsingin juhlaviikonloppu antaa suomalaisille ja Elisan asiakkaille mahdollisuuden virkistäytyä poikkeuksellisen kevään jälkeen. Elisan uusi missio Digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus luo pohjan monimuotoisen ja elämyksellisen kulttuurin tukemiseen”, toteaa Elisan viestintäjohtaja Katye Vuorela. Elisa Kulmasta striimataan Juhlaviikonlopun alla myös tunnelmaan virittäviä keikkoja.

Helsingin juhlaviikonloppu yllättää elokuussa myös muualla kaupungilla. Taloyhtiöiden pihoille rantautuvien korttelikonserttien lisäksi taide jalkautuu esimerkiksi Prismoihin. ”Tavoitteenamme on kehittää ja edistää hyvinvointia sekä arjen mukavuutta. Pitkäaikainen ja hedelmällinen sponsorointiyhteistyömme Helsingin juhlaviikkojen ja nyt Helsingin juhlaviikonlopun kanssa on toteuttanut näitä tavoitteita erinomaisesti”, kertoo HOK-Elannon viestintä- ja markkinointijohtaja Tuomas Ahola.

Open Art Galleryn teokset toteutetaan osana monivuotista yhteistyötä kansainvälisen Platform GÁTT -verkoston kanssa, joka kokoaa yhteen pohjoismaisia taideorganisaatioita ja nuoria taiteilijoita. Taiteilijat eivät poikkeusolojen vuoksi pääse tänä vuonna itse vierailemaan Helsingissä, mutta Juhlaviikonlopun digitaalisen katugallerian kautta kaupungissa vierailee teoksia seitsemältä eri tekijältä. Suomesta mukana on muun muassa kuvataiteilija Ville Andersson.

”Helsingin juhlaviikonlopun kanssa toteutettavassa yhteistyössä hyödynnetään upealla tavalla ulkomainonnan mahdollisuuksia tuomalla taide turvallisesti ihmisten lähelle. Elokuussa taide näkyy kaikkialla Helsingissä”, iloitsee Clear Channelin markkinointipäällikkö Pilvi Rissanen.

Helsingin juhlaviikonloppua vietetään kaupungilla, verkossa, Ylen kanavilla ja HS Livessä 21.–23.8.2020. Korttelikonsertteja ja muuta Juhlaviikonlopun ennakko-ohjelmaa on luvassa elokuun ajan.