Juhlaviikonloppu: Sunnuntai

Yhdeksän tuntia klassista ja jazzia

Juhlaviikkoja ei tänä kesänä voida järjestää, mutta uusi monitaiteellinen tapahtumakokonaisuus tuo taiteen elokuussa pihoille ja kaduille sekä verkkoon, radioon ja televisioon. Helsingin juhlaviikonloppua vietetään 21.–23. elokuuta, ja se toteutetaan yhteistyössä kumppaneiden sekä vapaan taidekentän toimijoiden kanssa.

Viikonlopun päättää erikoispitkä klassisen musiikin ja jazzin konserttikokonaisuus sunnuntaina 23. elokuuta – luvassa on konsertteja kotimaisen vapaan kentän huippumuusikoilta jopa yhdeksän tunnin ajan. 

Päivän aikana kuullaan muun muassa minimalismin kulttiteokset John Adamsin Shaker Loops ja Steve Reichin Electric Counterpoint, Amy Beachin kuohuvan väkevä pianokvintetto, raikkaita tulkintoja Schubertin ja Bachin klassikoista, maailmanluokan jazzia ja puheohjelmaa.

Konserteissa esiintyvät muiden muassa Aki Rissanen Trio, defunensemble, Awake Percussion, Nihkee Akka, Helmikvintet, Lauri Supponen & Saxtronauts, Tölöläb & Elifantree, Jukka Perko & Senja Rummukainen, Marzi Nyman sekä ohjelman kuratoineet Eriikka Maalismaa, Antti Tikkanen ja Minna Pensola.

Koko ohjelma ja aikataulu julkistetaan myöhemmin.

Konsertti nähdään suorana lähetyksenä Ylen kanavilla ja tällä sivulla.

Ilmainen
Su 23.8.  13.00